ליצירת קשר וייעוץ מקצועי

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!

השקעה בארה"ב – האם כאזרח אמריקאי או דווקא כמשקיע זר?

השקעה בארה"ב
תוכן עניינים

כאשר תושב ישראל מעוניין לבצע השקעה בארה"ב ייתכן ויוכל לנצל יתרונות מס הנובעים מהעובדה שהוא או בן/ת זוגו מחזיקים באזרחות אמריקאית. במקרים מסוג זה אחת השאלות הראשונות העולות טרם ביצוע ההשקעה היא באילו מהמקרים החזקה באזרחות אמריקאית עשויה לייצר למשקיע יתרון מס ומהם המקרים שבהם האזרחות האמריקאית תהווה דווקא חיסרון מבחינת אותו משקיע.

 

לאזרחות אמריקאית השלכות משמעותיות ברמת ההתנהלות השוטפת שיכולות להיות "חרב פיפיות" מבחינת המשקיע ולכן ננסה להסביר את השיקולים העיקריים שאותם כדאי לקחת בחשבון טרם ביצוע השקעה בארה"ב.

 

הערה חשובה ! מדובר בסקירה כללית של השיקולים אותם אנו ממליצים להביא בחשבון טרם ביצוע ההשקעה אשר אינה מחליפה ייעוץ פרטני שעשוי להידרש במקרים מורכבים ולכן אין לראות בה ייעוץ לפני ביצוע השקעה.

 

מדיניות המיסוי בארה"ב 

ארה"ב היא אחת מהמדינות הבודדות בעולם בהן נהוגה שיטת מיסוי מבוססת אזרחות, כלומר כל אזרחי ארה"ב ללא קשר למקום התושבות שלהם נדרשים לבצע דיווח מס שנתי לרשות המיסים האמריקאית ובו לדווח על הכנסותיהם הכלל עולמיות – גם אם לא הופקה שום הכנסה בארה"ב.

מי שאינו אזרח אמריקאי בדרך כלל יצטרך להגיש דיווח שנתי לרשויות המס בארה"ב רק על הכנסותיו שמקורן בארה"ב. 

מאחר ובארה"ב יש להגיש דוח שונה למי שהינו אזרח אמריקאי (טופס 1040) לעומת מי שאינו אזרח אמריקאי (טופס 1040NR) כדאי להבין טוב מה אמור להיכלל בכל דוח כדי לנתח את משמעויות המס למשקיע בכל אחד מהמקרים.

כתושבי ישראל, ברוב המוחלט של המקרים, כלל הכנסותינו "הזרות" חייבות במס גם בישראל ולכן כחלק מהשיקולים להחלטה יש להתחשב גם במערכת המס בישראל בכל הנוגע להשקעה במדינות זרות בכלל ובארה"ב בפרט.

 

השקעה כספית באמריקה

 

השקעות לאזרחים אמריקאים

  • אזרח אמריקאי נדרש להגיש דו"ח מס בארה"ב בכל שנה ולדווח בו על הכנסותיו הכלל עולמיות ברמה השנתית, לכן במקרה כזה אין שום התעסקות נוספת ונפרדת בהגשה בארה"ב וניתן לדווח על ההשקעה במסגרת הדוח השנתי המוגש ל IRS.
  • כיוון שהמערכת האמריקאית מכוונת ומיועדת בעיקר לאזרחיה, קיימת נוחיות דיווח והתנהלות בכל מה שקשור להשקעה בארה"ב כאזרח אמריקאי, כגון הליך קל ומהיר להקמת חשבון בנק אמריקאי, הקמת חברת LLC, צבירת דירוג אשראי אמריקאי ועוד.
  • אזרח אמריקאי לא נדרש בניכוי מס במקור על הכנסות שמקורן בארה"ב ולכן יכול להמשיך ו"להתגלגל" לאורך השנה עם יותר כסף נזיל מההשקעה
  • אזרח אמריקאי יכול לנצל הפחתות, הטבות והחזרים ברי זיכוי בעת עריכת הדוח השנתי שלו שיכולים לסייע לצמצם את חבות המס השנתית.
  • במקרה בו למשקיע המחזיק באזרחות אמריקאית ישנן הכנסות עבודה העולות על סכום מסוים (תלוי בסטאטוס ההגשה שלו) יחול על ההכנסה הפאסיבית שלו מס נוסף בארה"ב ("NIIT – Net Investment Income Tax") בשיעור של 3.8% שאינו בר זיכוי כנגד המס החייב בישראל.
  • תקרת מס העיזבון בארה"ב עבור אזרחים אמריקאים עומדת כיום (שנת 2024) על סכום של 13,610,000$ שאינה רלוונטית למרבית המשקיעים המחזיקים את ההשקעה באופן ישיר.
  • מרבית המדינות בארה"ב מאפשרות הגשה אלקטרונית של דוחות המס לאזרחים אמריקאים, דבר שמקל על ההגשה השנתית ומייתר את הצורך בשליחת הדוחות באמצעות הדואר.
  • אזרח אמריקאי לא תמיד יכול לנצל הטבות מס הקבועות באמנת עקב סעיף ה – saving clause ולכן עשוי להיות כפוף לכפל מס.

 

השקעה בארה"ב כמשקיע זר

  • משקיע בארה"ב אשר אינו מחזיק באזרחות אמריקאית יצטרך להתחיל לדווח באופן שנתי על הכנסה שמקורה בארה"ב. 
  • למשקיע זר אין כיום אפשרות לנצל פטורים על ההכנסה שמקורה בארה"ב ולכן כל הכנסה שמפיק בארה"ב תהיה חייבת במס.
  • ישנן מדינות בארה"ב שאינן מאפשרות להגיש דוחות של אזרחים זרים באופן אלקטרוני ולכן חלק מהדוחות יש להגיש באמצעות הדואר.
  • משקיע שאינו אזרח יהיה כפוף למס אך ורק על ההכנסה שמפיק בארה"ב, במרבית המקרים המס שישלם בארה"ב יהיה נמוך מהמס שיידרש לשלם בישראל וניתן יהיה לדרוש אותו כזיכוי מס בישראל בכדי להימנע מכפל מס על ההכנסה.
  • משקיע זר יידרש לניכוי מס במקור בשיעור מקסימלי על הכנסות שמקורן בארה"ב, אלא אם נקבע שיעור מס ספציפי באמנה.
  • משקיע זר יוכל לנצל את הטבות המס הנקובות באמנת המס
  • תקרת מס העיזבון בארה"ב עבור משקיעים זרים עומדת כיום (שנת 2024) על סכום של 60,000$ שרלוונטית למרבית המשקיעים המחזיקים את ההשקעה באופן ישיר.

 

בשורה התחתונה, יש לי אפשרות להשקיע בארה"ב כאזרח אמריקאי או כמשקיע זר מה עדיף לי?

התשובה הכי טובה לשאלות מסוג זה היא במילה אחת – תלוי…
לא תמיד נוכל לספק תשובה חותכת לכל מקרה, עם זאת כאשר כלל הנתונים האישיים של המשקיע פרוסים לפנינו, בצירוף הציפיות לאופק ההשתכרות העתידי של אותו אדם יהיה לנו קל יותר לבסס המלצה מגובשת שלוקחת בחשבון מגוון פרמטרים רלוונטיים למקרה הספציפי של אותו לקוח. יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהאפשרויות והחוכמה היא לזקק מתוך אותם יתרונות וחסרונות המלצה שתוכל לתת מענה אופטימלי, נכון וייחודי למקרה של הלקוח.

ייעוץ אישי וממוקד לוקחים מבעלי מקצוע עם ידע וניסיון

משרד ביטס רואי חשבון מתמחה במיסים בארה"ב והקשר שלהם למיסים בישראל וישמח לעמוד לשירותכם לצורך יעוץ אישי ממוקד, הגשה שנתית של דוחות המס האמריקאים או הישראלים ולספק לכם שקט נפשי וביטחון גמור כי בכל הקשור לענייני המס אתם מטופלים בידי אנשי מקצוע מהשורה הראשונה.

עמרי ביטס - רואה חשבון אמריקאי-ישראלי
עמרי ביטס - רואה חשבון אמריקאי-ישראלי

רואה חשבון מוסמך וחבר בלשכת רואי החשבון בישראל. מוסמך מטעם רשות המס הפדרלית האמריקאית (IRS), ניסיון של שנים בייצוג נישומים בארצות הברית. השכלה מקיפה בחשבונאות ובכלכלה מאוניברסיטת חיפה וניסיון רב בתחומי המיסוי הבין־לאומי.

השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם!

מידע מקצועי נוסף
חיפוש

תפריט נגישות